En liten sjukling

I lördags när vi kom hem från en trevlig kväll hos vänner tyckte jag att Hilmer var lite varm så tog tempen och mycket riktigt hade han 39,4. Under natten så var en rosslig och sov dåligt så han fick en alvedon och efter det sov han bättre. På morgonen var febern borta men kom tillbaks efter vilan. Trots feber, snuva och hosta så var han på bra humör hela dagen. Natten till idag började oroligt den med men när vi gick och la oss med honom så lugnade han sig och somnade till slut. Idag var febern borta igen men har en känsla av att det bara var tillfälligt för den låg på 37,8 så snart är den nog högre.
När lilleman är sjuk får han sova hur mycket man vill och när han vill titta på film så får han det också. Just nu sitter vi och tittar på Bamse i soffan.
 

Spela spel

Nu har vi börjat spela spel med Hilmer. Vi har ett memory med alfabetet och ett bondgårdslotto. 
När vi spelar lotto tar vi upp vartannat kort och så lägger den som har det på sin bricka. Alltså tränar vi bara att koppla ihop bilderna samt turtagning men det är nog så viktigt, det andra får komma sen. 
När vi spelar memory tar vi bara ut 5x2 bokstäver som han kan och lägger korten upp och ner. Han ser när han får två lika men förstår inte att han ska leta efter det och kommer inte ihåg vart de ligger ännu. Allt sånt här är ju en träningssak och kommer komma så småningom men det är väldigt mysigt att spela och när han väl har tålamodet att sitta så märker man att han gillar det :). 


Hilmers kök

När Hilmer fyllde 1år fick han ett ikeakök som jag målat vitt. Han fick även massa tillbehör så som trämat, kastruller mm. Nu har vi även satt på en krok på sidan av köket där vi hängt en diskhandduk och två små grytvantar. I diskhon har han fått en egen diskborste och en trasa :). Vill att hans kök ska vara så likt ett riktigt kök som möjligt och skulle gärna ha lite hyllor mm i anslutning men det får inte plats för den står i vårt kök.