Pulkapremiär

Idag har Hilmer fått åka pulka för första gången. Han var ganska skeptisk till en början och det var många intryck men när vi släppte loss kusinerna själva i pulkan så kunde man skymta ett litet leende hos honom =). Tur kusinen hade en hjälm att låna ut till honom för det gick faktiskt ganska fort :)
 
 
 
Vi fick ärva en babypulka så vi nu kan åka pulka på dagarna under tiden snön är här. Han var inte superimponerad men det kommer nog :).
 
Satte lilleman i snön idag igen och blicken var om möjligt ännu mer skeptisk än igår.
 
 

Äta smörgås

I våt matbok från BVC så fanns ett tips om "babysmörgås" som kort och gott var en dubbelsmörgås med leverpastej eller mjukost där man använde sig av tex formbröd utan kanter. När Hilmer var dryga 6 månader så testade vi att ge honom en sån men det höll på att sluta illa för vår kille älskar mat och han tryckte in hela i munnen så det bildades en stor degklump och vill inte ens tänka på om han hunnit svälja innan jag fått ut den.
Efter det vågade vi inte ge smörgås mer förrän vi pratade med vår BVC-sköterska på 7 månaders kontrollen. Hon sa att det är bättre att ge Hilmer små bitar med smörgås och bara några åt gången så han lär sig hantera det.
Vi har nu gjort detta vid några tillfällen och det går superbra. Han stoppar in dem och tuggar fint. Han har inte en enda gång satt i halsen och han tycker verkligen om att få äta själv.
 
 
 

8 månaders mat

Igår testade vi en burk med köttbullar och grönsaker som är från 8 månader. 
Det var inte det lättaste för Hilmer förstod såklart inte att han behövde tugga utan svalde som vanligt och fick det jobbigt. Till slut la jag upp delade köttbullar framför honom för att han skulle få äta med händerna och då gick det bättre men när maten kom med skeden blev det för jobbigt. 
Tyckte så synd om honom för han såg verkligen besvärad ut och han som alltid ätit väldigt bra och med god aptit. Han åt jättebra igår med men det var inte med samma glädje och ivrighet. 
Antar att han behöver träna på att tugga maten som kommer på sked men de där köttbullarna kommer vi vänta lite med för vill inte förstöra hans matglädje.
Hur har ni andra gjort?