4 ordsmening

Igår kom Hilmers första 4 ordsmening. Han satt i soffan på kvällen och sa "mamma gå göra välling". Kan ju säga att jag inte var sen att gå och göra välling :)! 

Som jag skrivit förut så bubblar orden ur munnen nu på honom. Allt fler meningar kommer och finns nog inga ord som han inte säger längre och tecknar gör han allt mer sällan. 

Idag testade jag honom hur han kommer ihåg tecken så jag tecknade grön, röd, blå och lila och han sa dem alla vilket gjorde mig glad för det betyder att det fortfarande sitter där :)! 

Vårstädat med mormor och morfar

I lördags var jag, Johan och Hilmer med mina föräldrar ute på landet för den första delen av vårstädningen på vårt underbara landställe. Hilmer var så lycklig och hjälpte till att gräva, kratta och "klippa" gräset. Längtar så mycket efter sommaren och få åka ut till tystnaden och lugnet. 

När tålamodet tar slut

Igår var en tålamodsprövande dag för mig. Hilmer var väldigt röjig och det gick inte att göra något utan att det flög saker eller att han hittade på bus. När det väl var dags för att sova testades mitt tålamod till det yttersta genom sparkar i väggen och till slut brast det så mycket att jag tog Hilmers docka och slängde iväg den. Ett helt orationellt agerande men mitt annars ganska bra tålamod tog helt slut. Förklarade för Hilmer att det var dumt av mig att kasta Olle och bad om ursäkt.
Vid sånna tillfällen önskar jag att man var två hemma och kunde göra att byte innan allt rann över men det var bara till att andas djupt och bunkra upp tålamodet igen. 
Till sluta somnade han och jag satte mig i ett bad. Vissa dagar är tålamodet verkligen inte så bra som jag önskade men det är tur att det inte är så jämt för då hade jag varit en usel förebild. Vet inte om jag ska skratta eller gråta när jag tänker på hur Olle fick sig en flygtur genom rummet...