På resande fot

Just nu är vi iväg på en liten resturné. Vi började med ett besök i Hallstahammar hos Hilmers farmor lör-ons. Där var det ett fullspäckat schema för att hinna med allt:
På lördag när vi kom åt vi lunch, sedan en sväng ut till en lekplats innan det blev dags för middag.
På söndagen var vi på kalas hos Hilmers kusin och sedan åkte vi till gammelfarmor en sväng.
På tisdagen började vi med en shoppingtur i västerrås, lunch på ikea, shopping i Hallstahammar, middag och sen åkte vi ut till Johans gamla landställe och tittade och fikade.
Måndagen inledes med att kolla på djuren på minizoo, sen hem för att sova och äta innan vi åkte och badade med kusinerna. På kvällen åt vi middag ihop med gannelmormor och farbror med familj.
På onsdag åkte vi först till Johans kompis med familj och fikade innan vi styrde vidare till Oxelösund och Hilmers farfar.
 
Ni kan ju tänka er att det blivit många intryck för vår lille grabb under dessa dagarna.
Här i Oxelösund är det lugnare då vi inte har så många att besöka men man märker på Hilmer att det ändå är mycket nytt.

På söndag åker vi hemåt men stanner till en dag eller två hos våra vänner i jönköping <3! Dumt att inte ta chansen när vi ändå åker förbi!!!
 
 
 
 
 
 

Språkutvecklingen går framåt

Jag blir imponerad varje dag över vilket enormt kliv Hilmer tagit i språkutvecklingen, både i att kunna prata (med tal och tecken) och förstå intruktioner och ord.
Nu säger han: Mamma, pappa, där, titta och tack tack
och så tecknar han: Hund, katt, häst, ko, fågel, fjäril, vatten, frukt, kex, smörgås, potatis, mat, Axel, skor, jobba, bada
 
Han förstår när vi säger att han behöver ta på och av sig skorna, när vi pratar om hans tröja tex så drar han i den och tittar på den, han vet vart han ska gå när vi säger att vi ska borsta tänderna, äta eller sova, han kan hämta saker när man ber om det och kan följa instruktioner (tex kan du ge mamma en slängpuss).
 
Jag trodde det skulle dröja längre innan det började lossna för honom med tanke på hur långt fram han är i den fysiska utvecklingen nu men det är roligt att det rullar på även med språkutveklingen =)! Är så tacksam över att det fungerar så bra med tecknandet och att hans omgivning intresserar sig för hans tecknande och lär sig förstå honom.

Sommarlycka

Här ute på landet så får Hilmer möjligheter som han inte skulle få hemma i lägenheten. Han kan vara ute hela dagarna, bada och springa barfota i gräset. Han har dessutom sin mormor och morfar här och får spendera massa tid ihop med dem vilket givetvis stärker deras band. 
Denna veckan har vi haft underbart väder och trots värmen så har Hilmer varit på ett strålande humör.