Uppdatering: Egen säng

Nu är det en vecka sedan Hilmer började sova i sin egen säng och det gå över förväntan. Nu behöver vi på sin höjd komma in till honom, ge honom nappen och klappa lite på huvudet så somnar han om. Han har tom fått lägga sig när han varit vaken och somnat själv. Våran stora kille!!!
Vi försöker ha lite rutiner nu även om hans mat och sov-klocka fortfarande styr. När han ammats vid 20-21 tiden lägger vi honom, ibland har vi hunnit få på honom pyjamas men annars får han ligga i body sålänge. Runt 23 väcker vi honom, byter blöja och tar på pyjamas om vi inte hunnit det och sen får han sitt "nattmål". Oftast vaknar han sedan efter 3h och vill ha mat igen annars ringer klockan efter 4h. Efter han fått ammat går Johan upp med honom (så jag får sova) och byter blöja och rapar honom. Sen brukar han vakna varannan timme ungefär efter det. Vid 6-7 tiden har han svårt att komma till ro i sin säng och då har jag tagit upp honom så har han sovit vidare till ca 9 på mitt bröst. 

Känns riktigt skönt att det fungerar så bra som det gör nu. Jag har dessutom börjat kunna slappna av för jag vet att han har det gott i sin säng. Han har tom vaknat vid några tillfällen och bara legat kvar och tittat innan han påkallat vår uppmärksamhet :)! 

Nu hoppas jag bara att vi snart får klartecken att låta honom sova tills han vaknar så vi slipper ställa klockan för även om han oftast vaknar av sig själv så är det en stress att alltid hålla koll och veta att den snart ska ringa. 


Kommentarer :

#1: Marie

Varför måste ni väcka honom? Ökar han inte i vikt som han ska?

Svar: Nu de senaste har han ökat bra men han har haft en utplanande viktkurva och han ligger sedan innan under normalkurvan så antar det är därför de inte vill att det går mer än 4h emellan amningarna. Dock väldigt sällan han sover så länge utan han brukar vilja ha mat varannan timme ☺️. Kanske någon gång i framtiden att han vill sova 5-6h 😄
lillapyret.webblogg.se

skriven
#2: Stina

Kul att läsa om hur era nätter ser ut. N som är 8 veckor somnar i sin egen vagga bredvid oss. Ibland kommer han till ro själv men de senaste dagarna har han behövt lite extra amning för att lugna ner sig. Sedan sover han mellan 3 och 5 h innan han vaknar och vill äta första gången. Tidigare vaknade han flera gånger mellan kl 3 och 7 men nu har han börjat sova den tiden också. Ibland krånglar det med pruttar och då får man gå och vända honom lite så kan han han fortsätta sova sedan.

Svar: Va skönt för er att han har börjat sova mer. Längtar tills Hilmer sover lite längre stunder också och nu har vi fått klartecken på att låta honom sova över nattmål så nu håller jag tummarna 😄
lillapyret.webblogg.se

skriven
#3: Josefin

Även om det är jobbigt att behöva ställa klockan och gå upp så verkar det ju som att Hilmer har fått goa rutiner och vill sova några lite längre pass! Vi har kunnat lägga Sigge i sin säng så att han har somnat själv från att han var i Hilmers ålder ungefär och det är guld värt. Hoppas att han inte får för sig snart att det är en rutin han vill slippa:)

Svar: Haha ja man vet ju aldrig me de små och rutiner men känns så skönt att ha börjat ☺️.
lillapyret.webblogg.se

skriven

Kommentera inlägget här :